Naar hoofdinhoud springen

Verdouw

Galerij

cantilever racking
cantilever racking system
cantilever racking system
cantilever racking combined with a vertical racking system
cantilever racking system
cantilever racking system

Verdouw: Flexibel te gebruiken en eenvoudig aan te passen stellingen

Verdouw Bouwproducten, een van de leidende groothandelaren in bouwmaterialen in Nederland, heeft zijn logistieke centrum op de nieuwe locatie in Apeldoorn met draagarm- en palletstellingen van OHRA uitgerust. Naast de kwaliteit bieden de flexibiliteit in het gebruik en het gemak van de aanpasbaarheid van de stellingsystemen een sterke meerwaarde bij een wisselend productportfolio. Door roostervloeren in verschillende draagarmstellingen en palletstellingen met breedtes tot 4.200 mm kan er een breed scala aan palletformaten worden opgeslagen. Dankzij in de draagarmstellingen geïntegreerde voorziening voor verticale opslag kunnen deuren en kozijnen eenvoudig vanuit de bulkstelling worden gepickt. 

Logistiek speelt bij Verdouw een prominente rol met als doelstelling dat alle orders uit het volledige assortiment bouwmaterialen, besteld voor 14:00 uur nog de volgende dag bij de klant worden aangeleverd. Met het oog hierop was de opslagruimte in het bestaande logistieke centrum in Gouderak niet langer toereikend voor verdere groei en opende het bedrijf in 2019 een tweede logistiek centrum in Apeldoorn. Naast het magazijn omvat het filiaal ook een grote winkel met bouwmaterialen en een drive-in om goederen af te halen. Hier vinden aannemers, timmerlieden en alle andere bouwers een uitgebreid en diepgaand gamma aan artikelen. 

De stellingsystemen van OHRA hadden hun waarde al bewezen in de vestiging in Gouderak, waardoor men voor de nieuwe locatie ook voor opslagsystemen van de Europese marktleider voor draagarmstellingen koos. Daarnaast bood de flexibiliteit een grote meerwaarde voor hun gebruik: Zo zorgen roostervloeren in de draagarmstellingen voor een doorgaande opslag voor een breed scala aan palletformaten en goederen zonder gebruik te maken van storende tussenstaanders. Dit voorkomt ook dat de goederen tijdens het opslaan en picken beschadigd worden. Dankzij de stevige constructie van de stellingen- alle dragende delen zijn uit volwandige stalen profielen gemaakt –  bij een palletstelling met een vakbreedte van 4.200 mm is een belasting van 7.377 kilogram per liggerpaar nog mogelijk.

OHRA bouwde in Apeldoorn in totaal 20 stellingrijen tot 7.280 mm hoogte en met lengtes tussen de 4.500 en 72.000 mm. Daarbij heeft OHRA de diepte van de stellingsvoeten aangepast naar de in Gouderak geïnstalleerd systemen, zodat er op beide locaties dezelfde heftrucks kunnen worden gebruikt. Hierdoor kunnen ook alle stellingen voor de opslag van hout en plaatmaterialen in hetzelfde raster worden geplaatst.

Over Verdouw Bouwproducten:

De roots van Verdouw Bouwproducten BV gaan terug tot het jaar 1909. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een onafhankelijke groothandelaar in bouwmaterialen met vestigingen in Gouda, Gouderak en Apeldoorn. De doelstelling van Verdouw bouwproducten is dat orders vanuit het uitgebreide en diepgaande assortiment bouwmaterialen met grote en betrouwbare logistieke snelheid, bij bestelling voor 14:00 uur de volgende dag op de door de klant gewenste locatie of bouwplaats worden afgeleverd.