Naar hoofdinhoud springen

Palletstellingen OHRA Flexibele en variabele stellingen

Offerteaanvraag  Adviesgesprek

pallet racking system

Palletstellingen voor individuele oplossingen

De Palletstelling zijn veruit het meest gebruikte opslagsystemen voor een veelvoud aan doeleinden. Naast de klassieke opslag van goederen op verschillende pallets (bv. Euro- of industriële pallets) kunnen in deze rekken ook beladingshulpmiddelen zoals gitterboxen of zware werktuigen ondergebracht worden. Palletstellingen vindt men in vele branches, zoals bijvoorbeeld in de bouwstoffenhandel, bij vervoermaatschappijen, in de industrie in het verzendingsmagazijn of als stapelsysteem voor zware goederen.

OHRA palletstellingen – vele gebruiksmogelijkheden

De robuuste palletstellingen van OHRA bestaan uit warmgewalste kwaliteits staalprofielen voor hoge draaglasten en veilige handeling. De afzonderlijke vakken zijn in de hoogte verstelbaar in rasters van 100 mm. Voor lichte en middelzware lasten kunnen ook economisch attractieve palletstellingen uit geoptimaliseerde stalen platen met IPG-dragers gebruikt worden. Een specialiteit van OHRA zijn warmverzinkte palletstellingen voor het buitenbereik. Deze opslagsystemen kunnen met en zonder dak geleverd worden. Alle palletstellingen zijn snel te monteren en kunnen op elk moment uitgebreid worden.

OHRA palletstellingen - Uw voordelen

 • Individuele aanpassing aan uw magazijnconfiguratie
 • Eenvoudige en snelle montage
 • Hoge veiligheidsreserves in alle systemen
 • Systeemaccessoires voor individuele configuratie van de rekken
 • Buitenopstelling met dak en wand in warmverzinkte uitvoering
 • Geschikt voor alle branches – Made in Germany

Palletstellingen voor zware lasten

De robuuste palletstellingen P3 van OHRA zijn het ideale opslagsysteem voor zware en omvangrijke goederen. Hier vinden een veelvoud van goederen zoals grondstoffen, halffabricaten en andere producten, die op palletten opgeslagen zijn, hun plaats. De combinatie uit massieve warmgewalste staalprofielen voor frames en liggers maken veldbelastingen van meer dan 32.500 kg en vakbelastingen van meer dan 6.000 kg. mogelijk. De rekhoogten worden aangepast aan de voorhanden zijnde ruimten. Alle rekvakken zijn in de hoogte verstelbaar in een raster van 100 mm en dit zonder werktuig. Voor het buitenbereik in een warmverzinkte uitvoering, naar wens met dak- en wandbekleding.

OHRA rekken – het hoogste draagvermogen

Het warmgewalste staal van onze rekken geeft elastisch toe en behoudt haar voordelen met betrekking tot de hoge verticale belastbaarheid. Andere palletstellingen bestaan uit koudgewalst staal met een sterkte van ca. 2 mm, wat bij vergelijkbaar licht stoten niet elastisch is, snel kan knikken en haar dragende waarden verliest. Om het optimale draagvermogen van de rekken bij de belasting door pallets met zware lasten te bieden, gaan wij al bij de framesteunen over op warmgewalst staal.

OHRA palletstellingen voor zware lasten – de voordelen

 • Individueel configureerbare palletstelling voor zware lasten
 • Bijzonder geschikt voor bouwstoffen, pallets met grondstoffen en machineonderdelen
 • Tot 32.500 kg veldbelasting mogelijk
 • Vakbelasting tot 6.000 kg
 • op elk moment uit te breiden, gemakkelijke montage
 • voor het buitenbereik met dak en in warmverzinkte uitvoering verkrijgbaar

Offerteaanvraag


Palletstellingen voor middelzware en lichte lasten

Bij lichte en middelzware lasten (tot 3.000 kg vakbelasting) kunnen economisch gunstige palletstellingen OHRA P5 gebruikt worden. Ook overal waar vloertransportmiddelen doorheen geleidingsrails geleid worden, is de eis voor robuuste frames geringer. Onze rekframes uit geoptimaliseerde staalplaat alsook de daarbij passende horizontale dragers vervullen de statische vereisten voor een veilige en veelzijdige palletstelling.

OHRA rekken voor lichtere lasten – hoogwaardige fabricatie

Standaard zijn de rekframes geschroefd, maar naar wens levert OHRA ook gelaste frames. De horizontale liggers worden uit IPG-profielen vervaardigd en door middel van inhaaklippen met het frame verbonden. De hoogteverstelling van de opleggers gebeurt in een 50 mm raster, zonder gebruik van een werktuig. De palletstelling OHRA P5 is geschikt voor vakbelastingen tot 3.000 kg en veldbelastingen tot 18.000 kg. In de standaard worden de frames in verzinkte uitvoering en de liggers in RAL 7035 (lichtgrijs) vervaardigd.

OHRA palletstelling voor lichte lasten - Uw voordelen

 • Geringe investeringskosten, kostengunstige oplossing voor de opslag van palletten
 • Snelle montage
 • Op elk moment uit te breiden
 • Oppervlakken in hoogwaardige poedercoating.

Offerteaanvraag


Palletstellingen met dak

Palletstellingen met dak zijn een specialiteit van OHRA. Voor weersgevoelige goederen, die in het rek in het buitenbereik opgeslagen kunnen worden, is er geen beter alternatief. In het bijzonder geschikt zijn de OHRA rekken met dak voor de tuinvakhandel en de bouwstoffenhandel, waar kant-en-klare betonproducten, gepalletiseerde verpakte goederen of houtbouwelementen in de openlucht opgeslagen kunnen worden.

OHRA stellingen met dak – veelzijdige uitvoeringen

De variantenrijke overkappingsmogelijkheden alsook verschillende wanduitvoeringen vervolledigen het rekkensysteem en beschermen dus de opslaggoederen tegen elke weersomstandigheid. Voor de dakbedekking kan men bv. trapeziumvormige platen of lichtplaten gebruiken en voor de wandbekleding trapeziumvormige platen of sandwichpanelen. Alle dragende elementen van de rekken zoals frames en liggers zijn leverbaar in warmverzinkte kwaliteit of poedergecoat. Bij stellingen met dak worden regionale sneeuw- en windbelastingen geregistreerd en bij de keuze van de profielen in aanmerking genomen. Het in aanmerking nemen van deze statische voorwaarden waarborgt dat uw OHRA palletstelling met dak bij elke weersomstandigheid stand houdt.

OHRA palletstellingen met dak - Uw voordelen>/h4>

 • Gebruik van de totale vrije oppervlakken – daardoor besparing van waardevolle oppervlakten in de opslagruimte
 • Hoge draagkrachten door rekening te houden met weersinvloeden
 • Constructie met een lange levensduur – duurzame magazijninvestering
 • Kostengunstig door weinig bouwdelen
 • Keuze uit verschillende dakuitvoeringen

Offerteaanvraag


Palletstellingen op verrijdbare wagens

Verrijdbare palletstellingen zijn dynamische rekkeninstallaties en zijn geschikt voor gepalletiseerde goederen, die op een gering grondvlak compact opgeslagen dienen te worden. Bij dit opslagsysteem worden de robuuste palletstellingen op stabiele verrijdbare wagens gemonteerd. De complete stellingrij wordt door middel van elektronische of manuele besturing als één enkel stellingeenheid voortbewogen. De verrijdbare wagens lopen op rails, die zowel bij nieuwbouw alsook in bestaande vloeren gemonteerd kunnen worden. Daardoor is voor elk stellingenblok van de palletstelling slechts één bedieningsgang noodzakelijk. Dat leidt tot een hoge ruimtebenuttingsgraad, omdat steeds slechts de gang geopend is, waaruit de goederen opgeslagen of uitgehaald worden.

OHRA stelling - optimale ruimtebenutting door verrijdbare wagens

De verrijdbare stellingen bewegen geluidsarm en rijden ononderbroken naar elkaar. Buiten de werktijden kan de rekkeninstallatie op „Nachtpositie“ geschakeld worden. Dan worden de afzonderlijke stellingrijen van de palletstelling in gelijkmatige afstanden slechts zo ver geopend, dat geen afzonderlijke stellinggang bereden kan worden. Zo bieden de beweegbare stellingen ook een veilige bescherming tegen diefstal.

OHRA palletstellingen op verrijdbare wagens - Uw voordelen

 • Zeer compact systeem voor de opslag van grote hoeveelheden op gering grondoppervlak
 • Zeer goede ruimtebenutting
 • Verhoogde magazijncapaciteit
 • Bescherming van waardevolle goederen tegen diefstal door „Nachtpositie“ van de rekkenblokken
 • Korte arbeidswegen

Offerteaanvraag

Palettenregale auf Verfahrwagen
Dynamische Regalanlage für eine kompakte Lagerung
mobile racking pallet rack
The racks are mounted on trolleys and can therefore be moved electronically.
mobile racking pallet rack
The pallet racks stand on trolleys which can be moved at the push of a button.
mobile racking pallet rack
In the case of transfer, only the aisle is opened where goods are to be stored or removed.
mobile racking pallet rack
Open aisle of a mobile racking system. The other racks are pushed together.

Palettenregal-Bühne
Palettenregale mit Zwischenboden als begehbare Lagerfläche
pallet rack mezzanine floor
Pallet racks and mezzanine floor in one. Store and pick on 3 floors.
pallet rack with mezzanine floor
Storage of insulation materials in pallet racks with an attached mezzanine floor.
pallet rack with mezzanine floor
Robust pallet racks with an attached mezzanine at an industrial company.
pallet rack with mezzanine floor
Pallet rack with mezzanine floor. Integrated lighting for illumination under the stage.
pallet rack mezzanine floor
Pallet racks, built over with a storage platform. Side stairs.

Palletstellingsplatformen

Palletstellingsplatformen van OHRA zijn opslagplatformen op basis van OHRA palletstellingen als onderconstructie. De afzonderlijke stellingrijen van de palletstellingen worden horizontaal met staalprofielen verbonden, zodat door verschillende bodembedekkingen (bv. tralieroosters of spaanplaten) een vrij dragend opslagvlak tussen de stellingen ontstaat. Daardoor wordt elke centimeter van het magazijn gebruikt en worden geen vlakken weggegeven. Er kunnen meerdere verdiepingen gerealiseerd worden binnen de stellinginstallatie.

OHRA stelling als platform – nieuwe mogelijkheden

De fusie van rek en platform schept individuele en veelzijdige mogelijkheden voor opslag, bijvoorbeeld als combinatie van commissionerings- en arbeidszone met onmiddellijke opslagmogelijkheid. Dankzij de bij OHRA verwerkte sterke alsook warmgewalste staalprofielen van de palletstellingen zijn ook meerdere verdiepingen binnen de stellingeninstallatie probleemloos mogelijk.

OHRA palletstellingplatformen- Uw voordelen

 • Optimale ruimtebenutting door het gebruik van de totale ruimtehoogte
 • Onmiddellijke nabijheid van opslag- en commissioneringszone
 • Besparing van werktijden door tussenverdiepingen direct in het opslagbereik
 • Verveelvoudiging van de nuttige oppervlakken door complete hoogtebenutting van de opslagruimte

Offerteaanvraag


Inrijstellingen

De inrijstelling (ook „Drive-In-stelling“ genoemd), combineert de voordelen van de blok- en stellingenopslag: compacte ruimtebenutting bij gelijktijdig grotere opslaghoogte. Het is bijzonder geschikt voor de opslag van grote hoeveelheden van hetzelfde artikel en voor drukgevoelige goederen, die niet gestapeld kunnen worden. Daartoe horen wasmiddelen, catalogi, motorolie, toiletpapier of conserven met lange minimale houdbaarheidsdatum.

OHRA inrijstelling – eenzijdig geopend opslagsysteem

Het rek wordt vanaf één zijde gevuld. Daarbij rijdt de heftruck in de rekkenkanalen en legt de pallets op zijdelings aangebrachte traversen af. Het inrijrek heeft slechts één open zijde, vanwaar de bediening gebeurt. De laatst opgeslagen pallet wordt als eerste opnieuw uitgehaald. Hierdoor gebeurt de opslag volgens het LIFO-principe (Last-In-First-Out). De steunen van de OHRA-inrijrekken worden, al naargelang vereiste en belasting, uit IPE- of U-profielen vervaardigd, om meerdere rekken boven elkaar te realiseren, doch ook om het rek te beschermen tegen toevallig stoten door de heftruck. De zijdelings in het rekkenkanaal aangebrachte traversen zijn enorm draag- en geleidingsvast. Voor de extra bescherming van de steunen in het inrijbereik beveelt OHRA aanrijsteunen aan.

OHRA inrijrekken - Uw voordelen

 • Bijzonder plaatsbesparend door hoge verdichting van het magazijn
 • Hoge oppervlakte-/ruimtebenuttingsgraad
 • Drukvrije opslag van gevoelige goederen
 • Kostenbesparing door bijzonder compacte opslag van pallets

Offerteaanvraag

Einfahrregale
Einfahrregale - Drive-In-Regale für die Lagerung großer Mengen gleicher Artikel
Drive-in racking system
Drive-in racking with frame protection
drive-in racking
principal sketch of a drive-in racking system
Drive-in racking system
Drive-in racking system at a shipping company.
drive-in racking system
drive-in racking system with a stacker crane for automated storage.
Drive-in racking system
Drive-in racking with drum collision protection

Technische kenmerken

De constructie van onze OHRA PIII Palletstelling wordt opgebouwd uit dikwandige, robuuste, warmgewalste staalprofielen, die bijzonder draagkrachtig, betrouwbaar en duurzaam zijn.
De hoofdonderdelen (jukstaanders en liggers) worden voorzien van een poedercoating.
Alle andere onderdelen zijn verzinkt uitgevoerd.
Bad- en vuurverzinkt voor de buitenstellingen.

Productkenmerken

Jukstaanders en liggers

 • Warmgewalste U-profielen voor de jukstaanders.
 • Warmgewalste IPE-profielen voor de liggers.
 • Hoogste belastbaarheid bij zware inzet.
 • “Verende”  staalprofielen voorkomen blijvende vervorming bij licht aanstoten.
 • Snel en eenvoudig te installeren.
 • Specifieke coating voor de klant mogelijk.
 • Verstelbaarheid van de liggers om de 100 mm ( om de 50 mm  tegen meerprijs ).
 • 25 jaar garantie tegen doorroesten.


Onze Stellingsystemen zijn overeenkomstig de DIN 18800-7 en de gangbare richtlijnen van het beroepsgenootschap voor
magazijninrichting en gebruiksmiddelen (BGR 234, tot nu toe geldige ZH1/428), zijn op veiligheid beproefd  en  beschikken
over het overeenkomstig  “GS-Gutesiegel”.

pallet rack frame
Comparison of pallet rack frames - sheet metal and steel frames.

Palletstelling accessoires

Het grote assortiment aan accessoires voor uw OHRA palletstelling helpt u, uw opslagsysteem individueel te configureren en branchespecifiek in te richten.

Stootbeveiligingen in verschillende uitvoeringen, frameverhogingen voor veiligheid in de rekkengang, lastverdelers, doorschuifbeveiligingen of afstandsstukken zijn slechts een selectie van vele producten. De accessoires voor uw OHRA palletstelling kunnen wij u ofwel op een later tijdstip of reeds bij de bestelling meeleveren.

pallet rack accessory
Robust pallet racks with collision protection for the frames
Drive-in racking system
Drive-in racking with drum collision protection
pallet rack with mezzanine floor
Use as a pallet rack with an additional storage level
pallet rack mezzanine floor
Pallet racks in a furniture warehouse with an additional mezzanine floor on top.

Referenties voor paletrekken

Maderas Besteiro
Knaus Tabbert
Solvaro
FX Ruch
Investzal
Maderas Besteiro

Maderas Besteiro

Bij Maderas Besteiro maken OHRA draagarmstellingen een efficiënte opslag mogelijk van hout tot 13,5 meter lang; klantspecifieke palletstellingen met maximaal 15 opslagniveaus bieden voldoende ruimte voor het uitgebreide assortiment van High Pressure Laminates (HPL). Vergeleken met de oorspronkelijke vloeropslag en verouderde stellingen heeft Maderas Besteiro de opslagcapaciteit met 20% kunnen verhogen in dezelfde opslagruimte, de logistieke processen met 30% kunnen versnellen en de schade aan opgeslagen goederen met 70% kunnen beperken.

Naar succesverhalen

Knaus Tabbert

Knaus Tabbert

Knaus Tabbert, een toonaangevende fabrikant van vrijetijdsvoertuigen in Europa, heeft een nieuw magazijn in Jandelsbrunn uitgerust met kraagarm- en palletstellingen van OHRA voor de directe levering van de moderne carrosserieproductie. Dit betekent dat zo verschillende materialen zoals lijmen, aluminium- en GVK-rollen, multiplexpakketten, PVC-vloeren of houten en polyurethaanschuim-lijsten efficiënt kunnen worden opgeslagen. Roosterbodems in de palletstellingen en deels ook in de draagarmstellingen maken flexibele opslag van een grote verscheidenheid aan bakken en laadhulpmiddelen mogelijk. De stellingen maakten ook indruk met hun hoge draagkracht – de acht meter hoge draagarmstellingen dragen tot 12 ton per staander, terwijl de palletstellingen een vakbelasting tot 2,4 ton hebben. OHRA overtuigde ook door de ongecompliceerde voldoen aan de veeleisende vereisten voor de brandbeveiligingsinstallaties: Er werden bijvoorbeeld twee gaten van 80 millimeter in elk van de staanders geboord om de leidingen van het sprinklersysteem door te voeren. Deze oplossing bleek niet alleen bijzonder ruimtebesparend te zijn, maar de leidingen zijn dus ook goed beschermd tegen beschadiging.
 

Naar succesverhalen

Solvaro

Solvaro

Dieptrekgereedschappen zijn dure maatwerkproducten, individueel afgestemd op elk te produceren onderdeel. Om de waardevolle gereedschappen, die tot zeven ton wegen, op te slaan, heeft Solvaro speciale rekken van OHRA geïnstalleerd op de locatie in het Hongaarse Szekszárd. Elk lagervak kan individueel op de betreffende gereedschapsgrootte worden afgestemd. Bovendien zijn de gereedschappen direct toegankelijk en kunnen ze snel naar de dieptrekpers worden getransporteerd. Tegelijkertijd zijn de dieptrekwerktuigen dankzij de op maat gemaakte stellingconstructie te allen tijde beschermd tegen beschadiging.

Naar succesverhalen

FX Ruch

FX Ruch

Met 22 draagarm- en palletstellingen van OHRA heeft de bouwmaterialenhandelaar FX Ruch zijn filiaal in Radolfzell volledig geherstructureerd. Met respectievelijk buitenterrein, magazijn en drive-in-ruimte zijn meer artikelen sneller beschikbaar voor klanten. Dankzij de aan de meest uiteenlopende goederen aangepaste stellingen kon de onderneming een hoge opslagcapaciteit combineren met aanzienlijk efficiëntere logistieke processen.

 

Naar succesverhalen

Investzal

Investzal

Voor de opslag van coils met een gewicht tot 5 ton heeft het Hongaarse bedrijf Invesztál een 19,9 meter lange palletstelling van OHRA geïnstalleerd. De robuuste stelling werd qua maatvoering aangepast aan de afmetingen van de op pallets opgeslagen coils. In vergelijking met de vorige opslag – een combinatie van vloeropslag en standaard stellingen – is de toegang tot de coils met de nieuwe stellingen gemakkelijker, betrouwbaarder en sneller. Bovendien wordt schade aan de verzinkte coils - waarvan sommige ook gekleurd zijn - geminimaliseerd.

Naar succesverhalen