Naar hoofdinhoud springen

Pasito Blanco

Galerij

pallet racking for boat storage
pallet racking for boat storage
pallet racking for boat storage
pallet racking for boat storage

Op het droge

In de jachthaven Seca op de Canarische Eilanden kunnen boten drogen en veilig op stellingen van OHRA "overwinteren"

De Canarische Eilanden behoren zonder twijfel tot de spannendste vaargebieden van Europa. De Golfstroom en de warme wind uit de Sahara zorgen het hele jaar door voor een mild zomerklimaat. Een populaire basis voor excursies door de Canarische Eilanden is Pasito Blanco - slechts twee kilometer van het toeristische centrum van Maspalomas verwijderd. De jachthaven biedt 388 ligplaatsen voor boten die tot 40 meter lang zijn en tal van diensten voor jachten en bemanning. 

Daarbij hoort ook de mogelijkheid om uw boot veilig en droog "op te slaan" als deze voor een langere tijd niet gebruikt kan worden. De jachthaven Seca heeft daarom begin 2018 een stellingensysteem van OHRA geïnstalleerd: Er kan plaats worden geboden aan meer dan 80 boten met een lengte tot 7 meter en een gewicht van maximaal 3 ton. In tegenstelling tot boten die het hele jaar door in het water blijven, besparen de eigenaars van boten die droog worden opgeslagen op de kosten van dure instandhoudings- en aangroeiwerende maatregelen. 

Het stellingensysteem is gebaseerd op palletstellingen van OHRA die zijn aangepast aan de speciale eisen van de jachthaven en op maat zijn gemaakt voor de afmetingen van de boten. Voor grotere boten zijn drie tweerijige stellingenrijen geïnstalleerd. De stellingen met twee verdiepingen bieden een opslagvak met een diepte van 3,8 meter. Om ook jetski's en kleinere boten plaatsbesparend op te kunnen bergen, is er bovendien een drie verdiepingen hoge, eenrijige stellingenrij gemonteerd. Het doorslaggevende criterium om op de stellingenconstructie van OHRA te vertrouwen, was voor de jachthaven de kwaliteit van de gebruikte materialen en de robuustheid: OHRA gebruikt voor de dragende elementen van zijn stellingen uitsluitend volwandige, warmgewalste standaard constructiestaalsoorten. Dit zorgt niet alleen voor de nodige draagkracht, maar kan ook weerstand bieden aan het ruige zeeklimaat in Pasito Blanco. Verder zorgt de thermische verzinking ervoor dat de stellingen ook na jarenlang buitengebruik hun draagvermogen niet verliezen en recht doen aan het verzorgde uiterlijk van de opgeslagen boten. En wanneer het dan weer tijd is om het vaargebied in te gaan, is een telefoontje naar de jachthaven genoeg om de boot te water te laten voor nieuwe tochten.