Naar hoofdinhoud springen

KWS

Galerij

Geweldig klimaat voor zaden

Zaadspecialist KWS investeert fors in uitbreiding en modernisering van de productie van suikerbietenzaden op de locatie in Einbeck. Als onderdeel van deze investeringen is ook een nieuwe opslagruimte gecreëerd waarin de zaden onder geconditioneerde omstandigheden worden geconsolideerd. Hierbij worden de zaden automatisch in speciale opslagboxen gevuld en middels een transportsysteem opgeslagen. OHRA leverde een precies op deze opslagcontainers afgestemd opslagsysteem en een stalen constructieplatform waaraan het transportsysteem voor het laden en lossen van de containers is gemonteerd.

De inbouw zorgt voor een constant klimaat

Om constante, gedefinieerde omgevingscondities voor de zaden te creëren, is het hele stellingsysteem ingebouwd. De speciale opslagboxen zorgen er samen met de airconditioning van de opslagruimte voor dat parameters zoals temperatuur of luchtvochtigheid eenvoudig en betrouwbaar kunnen worden ingesteld. Het hele proces ten behoeve van het afvullen of transporteren van de containers is volledig geautomatiseerd.

Eenheid van stelling, platform en in- en uitslagmachine

Voor deze opslagruimte heeft OHRA een 27,3 meter lange palletstelling geleverd en gemonteerd, die plaats biedt aan circa 100 opslagcontainers met een gewicht tot 600 kilogram. Een stalen constructieplatform, eveneens geleverd door OHRA, is direct aan de stelling vast gemonteerd. Daarop wordt de kantelinrichting geïnstalleerd, waarmee de zaden die via transportbanden of emmerliften worden getransporteerd, in daaronder geplaatste opslagcontainers worden gevuld. De containers worden vervolgens opgehaald en opgeslagen door een in- en uitslagmachine van Köttgen, dat net als OHRA tot de Hölscher Group behoort. De consoles en de geleiderails voor de in- en uitslagmachine worden over de volledige lengte van het systeem geleid. Zo vormen de stelling en het platform een eenheid. Dit zorgt voor een naadloos transport van de containers van de kantelinrichting naar de stelling.

Het nieuwe opslagsysteem levert een belangrijke bijdrage aan de capaciteitsuitbreiding van de productiefaciliteiten van KWS. Dit zorgt ervoor dat ook in de toekomst aan de hoge vraag van klanten kan worden voldaan met de verwachte kwaliteit van de goederen.

Over KWS:

KWS is een van de toonaangevende veredelingsbedrijven ter wereld. Meer dan 5.700 medewerkers in 70 landen realiseerden in boekjaar 2019/2020 een omzet van 1,3 miljard euro. Al meer dan 160 jaar wordt KWS als familiebedrijf zelfstandig geleid. De focus ligt op plantenveredeling en de productie en verkoop van maïs, suikerbieten, granen, koolzaad, zonnebloem- en groentezaden. KWS gebruikt state-of-the-art plantenveredelingsmethoden om de opbrengst van boeren te verhogen en de weerstand van planten tegen ziekten, plagen en abiotische stress verder te verbeteren.