Naar hoofdinhoud springen

Ketten Gép: 60 procent meer opslagcapaciteit dankzij verrijdbare stellingen

Galerie

mobile pallet racking
mobile pallet racking
mobile pallet racking
mobile pallet racking
mobile pallet racking

Ketten Gép: 60 procent meer opslagcapaciteit dankzij verrijdbare stellingen

Ketten Gép, een dealer in grondverzet- en bouwmachines gevestigd in Nagytarcsa bij Boedapest (Hongarije), heeft zijn magazijn voor reserveonderdelen gemoderniseerd met een magazijnoplossing van OHRA: door het bestaande palletmagazijn te vervangen door een verrijdbaar stellingsysteem kon de opslagcapaciteit in het bestaande magazijn met 60 procent worden vergroot. De bestaande palletstellingen werden hergebruikt en aangevuld met palletstellingen van OHRA en op drie verrijdbare wagens gemonteerd. Elk van deze verrijdbare wagens kan tot 108 ton dragen.

Ketten Gép handelt niet alleen in grondverzet- en bouwmachines, maar repareert ze ook en biedt de nodige reserveonderdelen aan. Een snelle oplossing voor problemen van klanten is de topprioriteit van het bedrijf. Bouwmachines die niet in gebruik zijn, leveren geen geld op. Daarom houdt het bedrijf een steeds groter aanbod aan reserveonderdelen op voorraad, zoals rubberen en stalen kettingen voor graafmachines, tandwielen of zelfs motoronderdelen en assen. Daarnaast biedt Ketten Gép ook hydraulische aanbouwwerktuigen zoals breekkoppen of sloopscharen voor bouwmachines. Door het steeds groter wordende aanbod liep het bestaande magazijn tegen zijn grenzen aan, waardoor Ketten Gép een oplossing moest vinden waarmee de opslagcapaciteit in het bestaande pand significant kon worden uitgebreid.

Hiervoor heeft Ketten Gép OHRA al in de beginfase betrokken: de in Kerpen (bij Keulen) gevestigde specialist in opslagtechnologie ontwikkelde een op maat gemaakt concept voor een verrijdbaar stellingsysteem.

De oude palletstellingen van andere fabrikanten werden op wagens gemonteerd en aangevuld met palletstellingen van OHRA. Bij Ketten Gép rijden de 8,6 meter lange verrijdbare wagens op vier rails. Bij stellinggebruik wordt alleen het daarvoor benodigde gangpad geopend - met een breedte van 3,5 meter kan de zijlader van Ketten Gép gemakkelijk goederen opslaan of verplaatsen. Het resultaat is een hoge mate van ruimtebenutting en een overeenkomstige toename van de beschikbare opslagcapaciteit.

Met een laadvermogen van 3 ton en op vijf opslagniveaus bewegen de 5,5 meter hoge stellingen zich met een snelheid tot 4,8 meter per minuut - een indrukwekkend schouwspel waar klanten volgens Ketten Gép altijd van genieten.

Voor Ketten Gép was ook de snelheid waarmee het nieuwe magazijn werd gebouwd indrukwekkend: het kostte OHRA minder dan een maand om de oude stellingen te demonteren, de rails te leggen en de verrijdbare stellingen inclusief besturing te monteren. OHRA past volgens Ketten Gép perfect in de eigen bedrijfsfilosofie: kwaliteitsproducten tegen betaalbare prijzen, snelheid en efficiëntie.

Over Ketten Gép:

Ketten Gép is in 1993 opgericht als dealer in grondverzet- en bouwmachines. Het bedrijf is onder meer vertegenwoordiger van VemaTrack, leverancier van chassisdelen en rubberen en stalen kettingen voor bulldozers en graafmachines. De tweede pijler zijn hydraulische aanbouwdelen voor graafmachines. Ketten Gép is gevestigd in Nagytarcsa bij Boedapest.