Naar hoofdinhoud springen

Josef Schuberth & Söhne KG

Galerij

pallet racking for high loads
pallet racking
pallet racking
pallet racking warehouse for construction material

Hoge stellinginstallatie voor bouwmark

Magazijnoppervlak optimaal benut

Bij de uitbreiding van hun bouwmarkt in het Oostenrijkse Melk installeerde Josef Schuberth & Söhne KG ook een hoge stellingopslag die een intensief gebruik van het beschikbare magazijnoppervlak mogelijk maakt. OHRA, de in het Duitse Kerpen gevestigde specialist in stellinginstallaties, installeerde elf stellinggangen, waarvan achteneenhalf als palletstelling en tweeëneenhalf als draagarmstelling.

Hier worden zowel lange stukken voor de hout-, diepte- en tuin- en landschapsbouw opgeslagen als zware goederen uit het natuur- en betonsteenassortiment. Bovendien worden afhankelijk van het seizoen ook artikelen voor de bouwmarkt zelf opgeslagen, zoals tuinmaaiers.

Om deze verschillende typen artikelen zo goed mogelijk plaats te kunnen bieden, zijn de palletstellingvakken uitgevoerd met verschillende vakbreedtes, van 2200 tot 4000 millimeter. De vakbelastingen bedragen tussen 3000 en 4800 kilo. Op zeven opslagniveaus, waarvan de hoogste op 9 meter ligt, kunnen rond de 7000 pallets een plek vinden. Grote, lange stukken worden in de elk 28,5 meter lange draagarmstellingpaden opgeslagen. De stellingen zijn uitgerust met 1200 millimeter lange draagarmen, die per stuk tot 800 kilo kunnen dragen. De draagarmen van de OHRA-stellingen zijn horizontaal in de staanders ingehangen en niet verschroefd of gelast. Zo blijft de ingehangen arm flexibel en kan deze bij botsingen uitwijken. De stellingstaanders zijn gestanst in een 100 millimeterraster en kunnen dus snel aan wisselende opslagomstandigheden worden aangepast, en dat zonder gereedschap.

Naast de hoge stellinghal heeft Schuberth bovendien een openluchtopslag met draagarm- en palletstellingen van OHRA ingericht. De verzinkte stellingstaanders dienen daarbij tegelijkertijd als dragende elementen voor een dak: enkelzijdige stellingrijen zijn voorzien van een lessenaardak, tweezijdige van een zadeldak. Bij de levering van OHRA hoorde ook het berekenen van de statische waarden in verband met wind- en sneeuwbelastingen. Met een groot aantal extra's zoals scheidingsbeugels, stootweringen, oplegplaten en rasters zijn de stellingen aangepast aan de individuele behoeften van Schuberth.

Sinds begin 2012 profiteert Schuberth van de sterk gestegen opslagcapaciteit. "Ook het overzicht is beter en het verplaatsen van goederen gaat duidelijk sneller", verklaart de directeur, ingenieur Heinz Schuberth. "Schuberth staat bekend om zijn volledige aanbod aan bouwmaterialen en om de hoge beschikbaarheid en snelle afwikkeling. Het moderne hogestellingmagazijn vormt het sleutelelement voor onze goederenlogistiek!"

Over Schuberth

Josef Schuberth & Söhne KG werd opgericht in 1935 en exploiteert momenteel twee bouwmarkten in Melk (de eerste Hagebaumarkt van Oostenrijk) en in Wieselburg. De onderneming biedt werk aan ongeveer 180 medewerkers en heeft een omzet van 40 miljoen euro in Oostenrijk. Bij de uitbreiding van de bouwmarkt in Melk in 2011 is de bouwmateriaalhandel gemoderniseerd en uitgebouwd tot een competentiecentrum voor bouwmaterialen. Ook de bouwmarkt en het tuincentrum zijn sterk uitgebreid. Een Intersport en een Vedes-speelgoedwinkel ronden het aanbod af.