Naar hoofdinhoud springen

ITS Rotterdam

Galerij

cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking

Gecombineerd draagarm- en paletstellingmagazijn

hoge stelling voor materialen en hout

Nieuwbouw voor het magazijn van het Nederlandse bedrijf in materialen en hout ITS Rotterdam maakt de combinatie mogelijk van losse artikelen en grootopslag in één magazijn. Het magazijn is uitgerust met 9 meter hoge stellingsystemen van OHRA, waarmee meer dan 460 palletplekken en 396 meter draagarmstelling zijn gerealiseerd.

ITS Rotterdam is zowel groothandel in materialen en hout als bouwmarkt voor doe-het-zelvers en ambachtslieden. Inbegrepen is een eigen meubelmakerij die op maat gemaakte ramen, deuren en frames levert. Met deze ongewone combinatie neemt ITS met succes een bijzondere plek op de markt in. Met het nieuwe magazijn bij het hoofdkantoor in Rotterdam moeten de eerder gescheiden opgeslagen losse artikelen en bulkgoederen voor grote afnemers gecombineerd worden.

De daarvoor benodigde stellingen levert OHRA, specialist in draagarm- en palletstellingen uit Kerpen, Duitsland. ITS was niet alleen overtuigd van de kwaliteit van de uit massief, warmgewalst standaard-constructiestaal gemaakte stellingsystemen, maar OHRA bood met zijn modulair concept ook een op maat gesneden oplossing voor de opslagtaken in het logistieke centrum van ITS.

Om hout, platen en materialen optimaal op te kunnen slaan, bouwde OHRA in slechts twee maanden tijd elf 36 meter lange rijen met draagarmstellingen en twee palletstellingrijen. Met een stellinghoogte van 9 meter wordt het beschikbare oppervlak optimaal gebruikt en worden de rijwegen voor de vierzijdige vorkheftrucks verkleind. De palletstellingen bieden met vakbreedtes van 2700 mm op zes niveaus in totaal 462 stellingplekken. De draagarmstellingen maken opslag van platen en langwerpig hout mogelijk op negen niveaus, de armlengte varieert tussen 1100 en 1550 mm. Omdat ITS ook zwaar hardhout verkoopt, zijn enkele stellingzones bovendien als zwaargewichtstelling uitgevoerd.

In het voetgedeelte aangebrachte geleidingsrails maken veilige bediening mogelijk van de 2530 mm brede stellingpaden met de speciaal door Hubtex gefabriceerde smallegangheftrucks. De eerste drie niveaus van de stellingen dienen voor de opslag van de voor losse opdrachten benodigde artikelen, het bovenste gedeelte biedt plaats voor bulkgoederen.

Voor een geoptimaliseerd bouwproces plande OHRA eerst de stellingen, daarna werd het bouwvolume aangepast aan de stellinginstallatie. Daardoor was een hoge precisie vereist bij de uitvoering van de stellingmontage. De klant was echter op voorhand verzekerd van een optimalisering van de bouwinvesteringskosten.