Naar hoofdinhoud springen

Investzal

Galerie

Coil voor coil meer efficiëntie

Coils van de meest uiteenlopende (non-ferro) metaalplaten vormen de grondstof waaruit Invesztál de meest uiteenlopende vormen en soorten dakbedekkings- en gootsystemen produceert. Tot nu toe sloeg het bedrijf ze op de vloer op of in palletstellingen die niet ideaal waren voor de opslag van coils. Dankzij nieuwe op maat gemaakte palletstellingen voor intensief gebruik van OHRA kon het bedrijf de schade aan de coils beperken en de ruimte in een nieuw magazijn efficiënt benutten.

Coils van gevoelig materiaal
In haar vestiging in Szigetszentmiklós, Hongarije, produceert Invesztál onder meer dakpannen en trapeziumplaten, hekwerkrails en complete dakgootsystemen. Hun voorraad bestaat uit een grote verscheidenheid aan coils en platen: verzinkt, gekleurd verzinkt en aluminium. Maar de capaciteit in het vorige magazijn was niet meer toereikend, dus bouwde het bedrijf een nieuw magazijn.

Stellingbouw op maat
Het oude opslagconcept met vloeropslag en een stellingsysteem dat slechts gedeeltelijk bij het product paste, leidde herhaaldelijk tot beschadiging van de tot 1.500 kilogram zware coils en tot hoge opslagkosten. Daarom besloot Invesztál het nieuwe magazijn uit te rusten met speciaal aangepaste stellingen voor intensief gebruik van OHRA. Hiervoor leverden de magazijnspecialisten uit Kerpen een 19,9 meter lang stellingsysteem, dat door de specialisten van Invesztál werd geïnstalleerd en dat vijf opslagniveaus biedt op een hoogte van 6 meter, elk met een niveaubelasting van 5.000 kilogram. De robuuste palletstellingen zijn gemaakt van warmgewalste stalen kwaliteitsprofielen voor hoge belastingen en veilig werken. De hoogte van de afzonderlijke liggerniveaus kan worden aangepast in stappen van 100 millimeter. De stellingen voor Invesztál zijn zo gedimensioneerd dat de coils veilig op houten pallets kunnen worden opgeslagen.

Met het nieuwe stellingsysteem kon Invesztál een hoge opslagcapaciteit realiseren op de beschikbare oppervlakte. Bovendien is de toegang tot de coils gemakkelijker, betrouwbaarder en sneller dan bij de vorige opslag.