Naar hoofdinhoud springen

HTI Dinger & Hortmann

Galerij

cantilever racking galvanized
cantilever racking system
cantilever racking system
cantilever racking system
cantilever racking system

Op maat gemaakte rongen en draagarmstellingen voor een efficiënte buislogistiek.

Met een nieuw centraal magazijn voor buizen in Chemnitz heeft HTI Dinger & Hortmann, groothandel in civiele techniek en industriële technologie, de efficiëntie van haar logistieke processen aanzienlijk verhoogd. Een groot aantal aanzienlijk langere en zwaardere buizen, bijvoorbeeld buizenbundels, zijn opgeslagen in 30 rongenstellingen van OHRA. De vlakke opslag maakt het gericht laden en lossen van de afzonderlijke buistypes mogelijk met vier bovenloopkranen. De buizen kunnen ook rechtstreeks van de vrachtwagen naar de rongenstellingen getransporteerd worden - zonder dat ze gedraaid of neergezet hoeven te worden of een andere lastophanging gebruikt hoeft te worden. De selectieve toegang tot de buizen en de eenvoudige bediening maken een bijzonder efficiënte buizenlogistiek mogelijk. Daarnaast bieden draagarmstellingen, ook van OHRA, ruimtebesparende ruimte aan de binnen- en buitenmuren van de hal voor lichtere buizen van kunststof of dunwandig staal. 

De vrachtwagens kunnen voor levering en afhaling op een tweebaansweg direct de hal in rijden. De rongenstellingen zijn uitgelijnd in de rijrichting, zodat de buizen direct vanaf de bovenloopkranen rechtstreeks vanuit de laadruimte in de rekken kunnen worden gehesen zonder te hoeven draaien. Dit maakt het laden en lossen met de hoogst mogelijke efficiëntie mogelijk. Door het grote aantal rongencompartimenten kan elk buistype in zijn eigen compartiment worden opgeslagen. Hierdoor kunnen bestellingen snel uit verschillende buizen worden gekozen. De rongenstellingen zijn qua afmetingen en ladingen op de stellingen afgestemd op de vele verschillende buizen die bij HTI verkrijgbaar zijn - het systeem bestaat uit stellingen voor goederen tussen de 3 en 12 meter lang, het draagvermogen van de stellingen ligt tussen de 1 en 10 ton. De stellingen zijn individueel ontworpen volgens de eisen van HTI - op deze manier wordt een hoge benutting van de beschikbare opslagruimte bereikt. 

Terwijl de zware en lange buizen of buizenbundels hun plaats vinden in de rongenstellingen, worden lichte buizen opgeborgen in OHRA-draagarmstellingen. De circa 5 meter hoge, verzinkte stellingen zijn enerzijds bevestigd aan de binnenwanden van de hal en anderzijds rondom aan de buitenmuren. Pluggen en hulzen aan de uiteinden van de 1,4 meter lange en tot 640 kg dragende lange armen zorgen voor een veilige opslag van de buizen. 

Het nieuwe magazijn centraliseert de logistiek van HTI die voorheen was onderverdeeld in verschillende kleinere magazijnen in het gebied. Het bedrijf overtuigt niet alleen door de technologie van stellingopslag, maar ook door de competentie, betrouwbaarheid en snelle afhandeling van de bestelling door OHRA: Er liggen slechts drie maanden tussen het plaatsen en het in het in gebruik nemen van de bestelling. Met het nieuwe buizenmagazijn profiteert HTI nu van geoptimaliseerde magazijnprocessen en lagere logistieke kosten. 

Over HTI Dinger & Hortmann:

HTI Dinger & Hortmann KG is een gespecialiseerde groothandel voor een breed scala aan civieltechnische en industriële technologieproducten. Klanten zijn voornamelijk gemeentebedrijven, waterleidingbedrijven, afvalverwerkingsbedrijven, buizenleggers en industriële bedrijven. U profiteert onder meer van gegarandeerde just-in-time levering op de bouwplaats. HTI Dinger & Hortmann KG is voortgekomen uit HTI "Mitteldeutschland" GmbH & Co. Handels KG, opgericht in 1996. Een jaar betrok het bedrijf het hoofdkantoor in Klipphausen bij Dresden. Tegenwoordig is het bedrijf landelijk vertegenwoordigd op twaalf locaties in Saksen en Saksen-Anhalt. HTI Dinger & Hortmann KG maakt deel uit van de HTI Groep die bestaat uit een groep van middelgrote bedrijven met 65 vestigingen in Duitsland en bedrijven in vijf andere Europese landen. HTI is onderdeel van de GC-Gruppe, een fusie van onafhankelijke, middelgrote groothandels. Tegenwoordig zijn er meer dan 100 bedrijven in heel Duitsland met ongeveer 650 locaties en andere bedrijven in 14  Europese landen. Als totaalleverancier levert de GC-GRUPPE alle commerciële merkproducten uit de bouwtechniek.