Naar hoofdinhoud springen

Gaigher + Penn

Galerij

Met meer ruimte en zekerheid naar een totaalleverancier

Gaigher + Penn, gespecialiseerde dealer in bouwmaterialen voor daken en gevels uit het noorden van München, heeft zijn stellingen, deels zelf gelast, vervangen door een professioneel stellingensysteem van OHRA. Door hun draagvermogen bieden de draagarmstellingen niet alleen meer opslagcapaciteit, maar ook aanzienlijk meer veiligheid voor medewerkers. Bovendien beschermt de geïntegreerde dakconstructie de goederen tegen weersinvloeden. Met het nieuwe stellingensysteem kon het bedrijf ook in de bestaande hal ruimte creëren voor een uitgebreid assortiment metalen platen – en daarmee zijn reputatie als totaalleverancier in de dak- en gevelsector onderstrepen.

Oud stelling met inflexibele plaatstalen constructie
De staanders van de vorige palletstellingen waren vervaardigd uit koudgewalste staal. Deze uitvoering is weliswaar goedkoper, echter gevoelig voor aanrijdingen die snel kunnen gebeuren, bijvoorbeeld bij het in- en uitladen met een heftruck. Dit veroorzaakt al snel blijvende schade aan de staanders, waardoor het draagvermogen van de sectie in gevaar komt en het mogelijk zelfs kan instorten. Doordat het om een eigen constructie ging, kon er bovendien geen exact toelaatbaar draagvermogen worden gespecificeerd en waren er geen belastingborden beschikbaar. Het systeem voldeed daardoor niet meer aan de arbeidsveiligheidseisen van Gaigher + Penn. De gedeeltelijk zelf gelaste constructie bleek ook niet flexibel voor het brede assortiment van de specialist, omdat de hoogte van de opslagniveaus niet kon worden aangepast.

Warmgewalst staal met gesloten zij- en achterwanden garanderen blijvende stabiliteit
In het nieuwe stellingensysteem van OHRA bestaan alle dragende elementen uit volwandige, warmgewalste stalen profielen. Bij aanrijdingen veren ze gewoon terug en behouden ze hun hoge belastbaarheid op lange termijn. Ze maken ook een slank ontwerp mogelijk, de basis voor een compacte opslag op een klein oppervlak. Met een staanderhoogte van ongeveer 6.500 millimeter bieden de stellingen vier opslagniveaus (inclusief voetniveau). De 1.200 millimeter lange draagarmen kunnen tot 1.200 kilogram dragen en zijn flexibel bevestigd, zodat de hoogte van de opslagniveaus op elk moment en zonder gereedschap kan worden aangepast. De draagarmen zijn uitgerust met roosterlegborden en maken zo een flexibele opslag mogelijk zonder storende staanders. Zo kan Gaigher + Penn planken, plaatstaal of verschillende kleinere artikelen zeer flexibel opslaan in de stellingen. Een dak van ongeveer 3 meter diep, dat wordt gedragen door de stellingen, beschermt de goederen tegen neerslag.

Meer artikelen in dezelfde ruimte
Gaigher + Penn plaatste in totaal vijf rijen stellingen van 18 meter lang. Ze zorgen ervoor dat aanzienlijk meer items kunnen worden opgeslagen in dezelfde ruimte dan de oude stelling. Zo kon het bedrijf ruimte creëren in de oude bestaande hal: Gaigher + Penn gebruikte deze ruimte voor extra OHRA-stellingen voor de opslag van plaatwerk. Dit betekent dat de specialist zijn productassortiment nu heeft kunnen uitbreiden met loodgieterbenodigdheden.

Over Gaigher + Penn:
Gaigher + Penn, opgericht in 1908, is inmiddels een totaalleverancier van hoogwaardige producten voor alles wat met ‘daken en gevels’ te maken heeft. Het familiebedrijf uit München heeft momenteel tien mensen in dienst en heeft een omzet van 5 miljoen euro.