Naar hoofdinhoud springen

Desguaces Eduardo

Galerij

cantilever racking for vehicle storage
cantilever racking for vehicle storage
cantilever racking for vehicle storage
cantilever racking for vehicle storage
cantilever racking for vehicle storage

Desguaces Eduardo: Meer ruimte voor afgedankte voertuigen in het buitenmagazijn

Het autorecyclingbedrijf Desguaces Eduardo heeft zijn opslagcapaciteit voor oude voertuigen met draagarmrekken van OHRA op zijn Ibeas de Juarros-site in de Noord-Spaanse provincie Burgos aanzienlijk uitgebreid. Terwijl de voertuigen tot nu toe buiten op een oppervlakte van 25.000 vierkante meter stonden, kunnen auto's tot 2 ton nu op vier niveaus worden opgeslagen, dankzij het hoge draagvermogen van de stellingen. 

De draagarmrekken vergroten niet alleen het aantal voertuigen dat per vierkante meter wordt opgeslagen, maar bieden ook snelle toegang tot de afzonderlijke carrosserieën. In tegenstelling tot bij de gebruikelijke manier van stapelen van afgedankte voertuigen bij autorecyclingbedrijven, kunnen de auto's bij een opslag op draagarmrekken van elk niveau worden verwijderd. Tegelijkertijd wordt de arbeidsveiligheid ook aanzienlijk verhoogd. 

De belangrijkste reden waarom Desguaces Eduardo koos voor het reksysteem van de Europese marktleider op het gebied van draagarmrekken, was hun draagvermogen en betrouwbaarheid. Alle dragende elementen van de OHRA-rekken zijn immers van massief, warmgewalst staal gemaakt. De 5.680 millimeter hoge staanders van de Desguaces Eduardo rekken dragen tot 3 ton aan elke kant, en elk van de 1.800 millimeter lange draagarmen heeft een laadvermogen van 1.000 kilogram. Omdat elke rek uit twee standaards bestaat, kan er per niveau en zijkant één auto met een maximaal gewicht van 2.000 kilogram worden opgeslagen (op het laagste niveau staan de voertuigen direct op de rekbasis). De volle stalen profielen bieden bescherming tegen knikken en torderen van de staanders, dit in tegenstelling tot rekken die van plaatstalen profielen zijn gemaakt,. 

In totaal heeft OHRA 37 rekken geleverd aan het Noord-Spaanse autorecyclingbedrijf. Sinds eind 2018 profiteert Desguaces Eduardo van de aanzienlijk verhoogde opslagcapaciteit en snellere toegang tot de voertuigen. 

Over Desguaces Eduardo:

Desguaces Eduardo werd opgericht in 1984 en is sinds 2004 een erkend centrum voor de recycling en de deskundige verwijdering van afgedankte voertuigen. De recycling van afgedankte voertuigen wordt uitgevoerd in overeenstemming met de toepasselijke milieuvoorschriften. Het bedrijf is gevestigd in Ibeas de Juarros in de provincie Burgos.