Naar hoofdinhoud springen

Budmax

Galerie

Zaksgewijs meer efficiëntie

Nieuwe heavy-duty stellingen van OHRA stellen Budmax, één van de grootste distributeurs van bouwmaterialen en afbouwproducten in Bulgarije, in staat om zakgoed efficiënt op te slaan. Tot nu toe stonden de pallets op de grond. Met een liggerbelasting van 5.000 kilogram en een staanderhoogte van 4.580 millimeter kan Budmax de pallets met een gewicht tot 1.200 kilogram nu op vier niveaus opslaan; dit zorgt voor een aanzienlijk beter gebruik van de ruimte en een aanzienlijk eenvoudigere en snellere toegang tot de artikelen.

Snelle oplossing in de tent
Budmax gebruikt al geruime tijd uitsluitend pallet- en draagarmstellingen van OHRA. Daarom viel ook voor de magazijnuitbreiding de keuze op stellingen van de Europese marktleider voor draagarmstellingen. Om in het logistiekcentrum in Sofia snel meer capaciteit te creëren voor het in omvang en verscheidenheid groeiende productassortiment, installeerde Budmax de nieuwe stellinginstallatie in een industriële tent. Het biedt ruimte voor onder andere twee 18.600 millimeter lange stellingrijen (één enkelzijdige stellingrij, één dubbelzijdige stellingrij) van de OHRA palletstellingen.

Constructie voor hoge belastbaarheid
De frames en liggers van de robuuste stellingen bestaan uit massieve warmgewalste staalprofielen. Het warmgewalste staal van de zware stellingen geeft elastisch mee (L/200) en behoudt toch zijn voordelen met betrekking tot het hoge verticale draagvermogen – zo knikken de U- staanderprofielen bijvoorbeeld bij botsingen met heftruckvorken niet. De constructie maakt bovendien bijzonder hoge sectie- en liggerlasten mogelijk.

Individueel aangepast
Elke stelling wordt exact aangepast aan de individuele opslagconfiguratie van de gebruiker. Bij Budmax betekent dit dat voor de liggers een lengte van 3.600 millimeter is gekozen – zo passen vier europallets naast elkaar. Met drie opslagniveaus resulteert dit in een sectiebelasting van 15 ton (als vierde opslagniveau wordt het grondniveau van de stelling met een 'vakhoogte' van 1.300 millimeter gebruikt).

Sneller, lichter, betrouwbaarder
Met de nieuwe stellinginstallatie heeft Budmax nu zowel voldoende capaciteit om meer artikelen voor zijn klanten beschikbaar te houden als de efficiëntie in de logistiek als geheel verhoogd, omdat de toegang tot de bouwmaterialen aanzienlijk eenvoudiger, sneller en betrouwbaarder kan worden gemaakt in vergelijking met de eerdere vloeropslag.