Naar hoofdinhoud springen

Agnew Timber

Galerij

cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking

Draagarmstelling voor hoogwaardige houten profielen

Efficiënt opslaan en orders verzamelen

Het Ierse familiebedrijf Agnew & Co heeft met een draagarmstelling van OHRA zowel opslagruimte kunnen besparen als de arbeidstijd bij het orders verzamelen duidelijk kunnen reduceren. Dankzij de in totaal 200 meter lange installatie van 6 meter hoog en 1,2 meter diep is nu systematische opslag mogelijk van de door Agnew vervaardigde hoogwaardige houten profielen.

Het in 1962 opgerichte bedrijf is gespecialiseerd in de fabricage van allerlei houten profielen uit natuurlijk hout. Naast standaardbalken produceren de meer dan 30 medewerkers ook individuele profielen en op maat gezaagde houten profielen.

Toen het vorige magazijn bij een brand verwoest werd, maakte Agnew van de gelegenheid gebruik om een efficiënter magazijn te realiseren. Het nieuwe grote magazijn moest dienen als plaatsbesparend magazijn voor kant-en-klare producten en snel orders verzamelen mogelijk maken.

De opdracht voor de bouw van de nieuwe stellinginstallatie werd gegund aan OHRA Regalanlagen GmbH uit Kerpen bij Keulen. Dit bedrijf is marktleider in Europa en specialist in draagarmstellingen. OHRA ontwikkelde onder andere de zelfborgende, inhangbare draagarm die vandaag de dag maatgevend is voor alle draagarmstellingsystemen. Deze wijkt bij stoten uit en laat ook de opgeslagen waren onbeschadigd.

Al drie maanden na de eerste aanvraag hadden de experts uit Kerpen de draagarmstellinginstallatie bij Agnew geïnstalleerd. Dankzij het nieuwe stellingsysteem kon het magazijnoppervlak worden beperkt en werd een systematische opslag van de verschillende houten profielen gerealiseerd. Mede-eigenaar en directeur Andrew Agnew: "De mogelijkheid voor systematische opslag van onze producten leidt tot een aanmerkelijke besparing in arbeidstijd bij het orders verzamelen. En de vrijgekomen ruimte gebruiken we nu onder andere voor overdekt laden en lossen van de vrachtwagens."