Naar hoofdinhoud springen

Wienerberger

Galerij

cantilever racking system, galvanized
cantilever racking system, galvanized
cantilever racking system, galvanized

Wienerberger: Sterke armen voor wapeningen

Wienerberger sro, onderdeel van de Wienerberger-groep en met hoofdkantoor in České Budějovice in Tsjechië, kon de efficiëntie van haar buitenopslag voor wapeningen met draagarmstellingen van OHRA aanzienlijk verbeteren. Vroeger werden de wapeningen en het wapeningsstaal op de grond opgeslagen. Het gebruik van de bijzonder robuuste en dragende draagarmstellingen verhoogde niet alleen de capaciteit van de buitenopslag, het versnelde ook de toegang tot de benodigde materialen en verbeterde het voorraadoverzicht.

Wienerberger sro produceert componenten van het Porotherm-dakpannensysteem in zes fabrieken in Tsjechië. Dit omvat ook lateien en plafondbalken voor de Porotherm-bakstenen plafonds. De stalen versteviging en wapening die nodig zijn voor hun productie werden vroeger op de grond opgeslagen op het buitenterrein. Deze opslagmethode nam niet alleen veel ruimte in beslag, maar maakte het ook moeilijk om snel bij het juiste materiaal te komen.

Om de logistiek en daarmee de productieprocessen efficiënter te maken, plaatste Wienerberger draagarmstellingen van OHRA met een totale lengte van 64 meter op het buitenterrein. Het stellingensysteem van OHRA wist door zijn robuustheid en stabiliteit te overtuigen: aangezien OHRA alle dragende elementen van de stellingen uitsluitend uit massieve warmgewalste staalprofielen vervaardigt, bieden ze een hoog draagvermogen met een slanke constructie. Bovendien heeft OHRA de schappen precies aangepast aan de behoeften van Wienerberger, zodat een groot aantal verschillende artikelen met verschillende afmetingen veilig en efficiënt kunnen worden opgeslagen.

Met een hoogte van 4.540 millimeter bieden de rekken maximaal tien opslagniveaus. Omdat de individuele draagarmen flexibel zijn bevestigd en niet op de staanders zijn geschroefd, kunnen het aantal en de onderlinge afstand van de opslagniveaus gemakkelijk en zonder gereedschap worden gewijzigd. Elk van de 1.200 millimeter lange draagarmen draagt tot 660 kilo.

Door het buitenterrein uit te rusten met de OHRA draagarmstellingen, zorgde Wienerberger sro voor een aanzienlijk snellere beschikbaarheid van de voor de productie benodigde materialen. Er hoeft nu geen tijd meer worden gestoken in het verplaatsen van versterkingen en armaturen en de interne material handling is aanzienlijk vereenvoudigd. Tegelijkertijd zorgt de opslag van het materiaal in draagarmstellingen voor een veel beter overzicht van de voorraad.

 

Over Wienerberger sro:

Wienerberger sro is sinds 1992 actief in de Tsjechische Republiek en behoort tot de Wienerberger-groep. Wienerberger produceert en verkoopt ecologische en economische bouwmaterialen van klei voor de volledige bouwschilen is de grootste baksteenproducent ter wereld met 201 productielocaties in 30 landen. De Tsjechische dochteronderneming is gevestigd in České Budějovice en beheert van daaruit de productie en verkoop van de verschillende producten die verband houden met het Porotherm-systeem voor de bouw. Porotherm-stenen voor buiten- en binnenmetselwerk, hangende bakstenen en Porotherm-plafondbalken worden in zes fabrieken vervaardigd. Voor veeleisende klanten biedt het bedrijf gevelstenen, Terca-gevelstrips en Penter-kleiklinkers.