Naar hoofdinhoud springen

Thermowave

Galerij

cantilever racking for coil storage
cantilever racking for coil storage
cantilever racking for coil storage
cantilever racking for coil storage
cantilever racking for coil storage
cantilever racking for coil storage
cantilever racking for coil storage

THERMOWAVE Gesellschaft für Wärmetechnik mbH hoort tot de internationale marktleiders op het gebied van platenwarmtewisselaars.

Platenwarmtewisselaars bestaan uit geribbelde profielplaten die door spanschroeven tussen een vaste en een beweeglijke frameplaat, demontabel, tegen elkaar worden gedrukt. Dergelijke platenwarmtewisselaars worden bijvoorbeeld voor het koelen van oplossingen in een diepvriessysteem of bij het steriliseren van drinkwater toegepast. In het algemeen zijn dergelijke warmtewisselaars nodig om bepaalde temperaturen te bereiken, zoals op het gebied van diepvriezen als ook bij warmteopwekking door stoom. Deze veilige processen voor warmteoverdracht zijn vooral in de bedrijfstakken chemie, klimaat- en koudetechniek tot en met de levensmiddelentechnologie, van bijzondere betekenis.

Voor het vervaardigen van deze apparaten worden stalen platen gebruikt die als coils (rollen) worden aangeleverd en voor de daarop volgende productie moeten worden opgeslagen. De coils hebben, al naar gelang het onderdeel, verschillende vaste breedtes en verschillen zodoende ook in gewicht.

Voor de opslag van de coils heeft THERMOWAVE gekozen voor de robuuste coil-draagarmstellingen van OHRA. De door OHRA speciaal ontwikkelde coilarm heeft een draagvermogen van tot 15 t per arm en is zodoende speciaal geschikt voor de opslag van zware coils. Het in en uit de opslag plaatsen van de coils vindt plaats met een telescopische C-haak. Daarmee worden de coils rechtstreeks van de stelling naar de snij-installatie getransporteerd. Hier worden dan de gewenste platen op lengte gemaakt en aansluitend verder verwerkt, bijvoorbeeld op een pers voor het aanbrengen van ribbels.

Naast het ruwe materiaal worden ook andere werkstukken zoals flensen in de robuuste draagarmstellingen opgeslagen. Deze flensen zijn nodig voor de aansluiting op de vervaardigde warmtewisselaar. Per platenwarmtewisselaar worden vier flensen gebruikt. Op deze manier is een evenredig groot aantal van deze werkstukken steeds op voorraad beschikbaar.