Naar hoofdinhoud springen

Recup Auto

Galerij

240 in plaats van 96 auto's op hetzelfde oppervlak

Om nog meer voertuigen op het beschikbare oppervlak te kunnen opslaan, heeft het Franse autorecyclingbedrijf Récup Auto zijn opslagcapaciteit uitgebreid met 30 individuele draagarmstellingen van OHRA. De meer dan vijf meter hoge stellingen maken het mogelijk om vier auto's veilig boven op elkaar op te slaan. Bovendien is elke voertuig specifiek toegankelijk zonder dat andere auto's verplaatst hoeven te worden – dit vermindert schade en verhoogt ook de veiligheid voor medewerkers.

Meer ruimte nodig
Récup Auto slaat ongeveer 1.500 voertuigen op zijn 3,5 hectare groot fabrieksterrein in Caudan in Bretagne op, om ze duurzaam te recycleren en vervangingsonderdelen terug te winnen. Voorheen stonden de auto's op de grond – dit nam niet alleen veel ruimte in beslag, maar betekende ook dat ze steeds opnieuw verplaatst moesten worden. De benodigde tijd was navenant hoog, en de omslachtige afhandeling resulteerde ook in schade aan de voertuigen en de vervangingsonderdelen die daaruit verkregen werden. Récup Auto besloot daarom een ruimte van 840 vierkante meter uit te rusten met draagarmstellingen van OHRA.

Voor sloopauto's met een gewicht tot 2,2 ton 
OHRA, de Europese marktleider voor draagarmstellingen, installeerde in totaal 30 dubbelzijdige stellingen bij Récup Auto. De stellingstaanders hebben een hoogte van 5,61 m, met het hoogste van de vier opslagniveaus op 5 meter. Dankzij hun constructie van warmgewalste, volwandige stalen profielen bieden de stellingen een hoge draagkracht, robuustheid en duurzaamheid: Elk van de 1.800 millimeter lange kraagarmen draagt tot 1.100 kilo. De 30 stellingen zijn opgesteld in vijf rijen. Aan de voetsteunen van de stellingen in een stellingrij worden geleidingsrails gemonteerd om de stellingen te beschermen tegen schade door botsingen en om het manoeuvreren met de vorkheftruck te vergemakkelijken.

Opslagcapaciteit meer dan verdubbeld
Dankzij het nieuwe stellingsysteem kan Récup Auto nu 240 voertuigen in dezelfde ruimte opslaan in plaats van 96. Bovendien is er minder afhandling of rangeren nodig omdat elke auto in de stelling direct toegankelijk is. Dit maakt het niet alleen voordeliger om ze in het recyclingproces in te voeren, maar vermindert ook de schade, zodat er meer vervangingsonderdelen van betere kwaliteit kunnen worden teruggewonnen.