Naar hoofdinhoud springen

RBB Aluminium

Galerij

[Translate "Belgium (NL)"] Es ist immer nur der Gang geöffnet, aus dem ein- oder ausgelagert werden soll.
[Translate "Belgium (NL)"] Kompakte Regalanlage mit elektronischer Steuerung zum Bewegen der Verfahrwagen.
[Translate "Belgium (NL)"] Die doppelseitigen Kragarmregale sind auf robusten Verfahrwagen montiert. Diese werden elektronisch angetrieben.
[Translate "Belgium (NL)"] Offener Gang einer Verfahranlage. Die restlichen Kragarmregale werden zusammengeschoben.
[Translate "Belgium (NL)"] Sobald der Gang komplett geöffnet ist, kann man die Kragarmregale bedienen.
[Translate "Belgium (NL)"] Bedienungs-Display einer Kragarmregal-Verfahranlage.
[Translate "Belgium (NL)"] Fernbedienung zur Steuerung der Kragarmregal-Verfahranlage.

Maximaal gebruik van de oppervlakte door een efficiënt opslagsysteem

Om tegemoet te komen aan de voortdurend stijgende eisen van de markten, heeft RBB Aluminium AG een extra magazijn gebouwd in haar hoofdvestiging in Wallscheid in de Eifel. De kern van de nieuwe logistieke zone is een verplaatsbaar draagarmsysteem van OHRA. Negen beweegbare stellingrijen met een lengte van 18,4 meter en een hoogte van 6,36 meter zorgen voor de snelle en veilige opslag van 6 meter lange aluminium profielen op de kleinst mogelijke bodemoppervlakte. 

In totaal heeft het aluminiumverwerkingsbedrijf in Wallscheid 3 miljoen euro geïnvesteerd, onder andere in een nieuwe, moderne productiehal. Enerzijds voorziet de nieuwe logistieke hal de productie van aluminium profielen, anderzijds dient het als pak- en verzendmagazijn. RBB Aluminium heeft reeds in 1996 en 2003 zijn magazijnen uitgerust met rekken van OHRA, zodat de beslissing om ook het nieuwe magazijn met een opslagsysteem van de in Kerpen gevestigde Europese marktleider voor vrijdragende rekken uit te rusten, voor de hand lag. 

Draagarmrekken op verplaatsbare wagens maken het meest efficiënte gebruik van ruimte in het magazijn mogelijk, omdat alleen het gangpad waarin goederen moeten worden opgeslagen of verwijderd, wordt geopend. Afhankelijk van het ontwerp kan de opslagcapaciteit tot 100 procent hoger zijn dan bij een conventioneel, statisch reksysteem. OHRA leverde een oplossing op maat voor RBB Aluminium: Elk van de 6.360 millimeter hoge staanders draagt 4.500 kilogram per zijde, een reklijn bestaat uit twaalf staanders. De scharnierende draagarmen vormen zes opslagniveaus per rij, waarbij elk van de 800 millimeter lange armen een belasting van maximaal 750 kilogram draagt. Aan de voorzijde van het verplaatsingssysteem zijn ook permanent gemonteerde, eenzijdige draagarmrekken gemonteerd. De verplaatsbare wagens voor de mobiele rekken lopen op rails die in de bodem van de hal in de vloer gemonteerd zijn.

De reklijnen kunnen met de hand of met een afstandsbediening - bijvoorbeeld vanuit de vorkheftruck - worden verplaatst, zodat de gewenste gang wordt geopend. De eenvoudige bediening van het systeem was een andere reden voor RBB Aluminium om voor de OHRA-oplossing te kiezen. 

Over het geheel genomen kon RBB Aluminium in het nieuwe magazijn met de draagarmstellingen op verplaatsbare wagens een maximaal gebruik van de beschikbare oppervlakte realiseren. Tegelijkertijd kunnen de aluminium profielen veilig en snel opgeslagen en verwijderd worden. OHRA leverde niet alleen de magazijntechniek, maar ondersteunde RBB Aluminium ook bij de planning van de nieuwe logistieke hal.

Over RBB Aluminium-Profiltechnik:

RBB Aluminium-Profiltechnik AG werd in 1986 opgericht als een naamloze vennootschap door Reiner en Doris Beu. Sinds 1999 runt de onderneming een familiebedrijf dat is opgericht vanuit de nv. In de afgelopen 30 jaar heeft het middelgrote bedrijf zich ontwikkeld tot een internationaal succesvolle fabrikant van geëxtrudeerde aluminium profielen, assemblages en aluminium componenten, evenals aluminium vensterbanksystemen.Er werken in totaal 195 mensen en in de vestiging van Wallscheid produceren elke dag 150 werknemers unieke aluminiumproducten. 

 

Draagarmrek op verplaatsbare wagen