Naar hoofdinhoud springen

Investa

Galerij

cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking
pallet racking system
cantilever racking and pallet racking

Flexibiliteit in plaatopslag

Draagarmstellingen passen zich aan aan wisselende behoeften

Het Poolse bedrijf Investa Sp. z.o.o., specialist in producten in staal, RVS en aluminium, heeft zijn centrale magazijn en enkele vestigingen in Polen uitgerust met draagarmstellingen van OHRA. In het bijzonder dankzij de inhangbare draagarmen biedt het stellingsysteem een hoge flexibiliteit en kan zo steeds weer eenvoudig aangepast worden aan de wisselende behoeften van het snel groeiende bedrijf.

Opgericht in 1987 heeft Investa zich ontwikkeld tot een leidende leverancier van platen en metalen producten in Polen. De ongeveer 300 medewerkers van het inmiddels tot de Europese Amari-metaalgroep behorende onderneming genereerden in 2011 een omzet van bijna 100 miljoen euro. Het productaanbod wordt daarbij aangevuld met allerlei diensten op het gebied van plaatbewerking. Investa beschikt daartoe over een modern machinepark voor buigen, voor laser- en waterstraalsnijden en voor slijpen en polijsten. Stangen, profielen, buizen en armaturen ronden het productpalet af.

Om steeds zo dicht mogelijk bij de klant te zijn, bouwt Investa zijn netwerk aan vestigingen in Polen voortdurend uit. Om de tot 3000 mm lange en 1500 mm brede platen en de profielen en buizen met lengten tot 6000 mm op te kunnen slaan, gebruikt Investa draagarm- en palletstellingen van OHRA. Karakteristiek voor de OHRA-draagarmstellingen zijn de in verticale staanders ingehangen draagarmen: deze blijven ook bij hoge belasting flexibel en beweeglijk en wijken bij stoten door bijv. heftrucks uit. Draagarm en waren raken daardoor niet beschadigd. Voor de stellingsystemen gebruikt OHRA uitsluitend hoogwaardig warmgewalst staal, dat bij stoten elastisch meegeeft maar toch zijn hoge verticale belastbaarheid houdt. De stellingstaanders zijn standaard geponst met een 100 mm-raster en kunnen aangepast worden aan de magazijnomstandigheden; voor het verstellen van de draagarmen is geen gereedschap noodzakelijk.

"Dit biedt ons de mogelijkheid om de opslagniveaus op elk gewenst moment te veranderen en biedt meer flexibiliteit in het magazijn", verklaart Dariusz Czapiewski, CEO van Investa. "We kunnen bestaande stellingen met extra armen en staanders uitbreiden of eenzijdig gebruikte stellingen ombouwen tot tweezijdige." Naast de flexibiliteit zijn ook de kwaliteit en het rendement een belangrijke reden voor Investa om de magazijns uit te rusten met OHRA-draagarm- en palletstellingen: "Dankzij het warmgewalste staal zijn de stellingsystemen van OHRA extreem bestendig tegen vervorming; bovendien maakt de beweeglijke arm de stellingen vrijwel onverwoestbaar. Gezien de onderhoudskosten voor het magazijn op zich en voor de heftrucks bieden de stellingsystemen van OHRA het hoogst mogelijke rendement." 

Over Investa:

Het in Pruszcz Gdańsk gevestigde Investa Sp. z.o.o. is in 1989 opgericht en heeft het productaanbod uit staal, RVS en aluminium voortdurend uitgebreid met diensten op het gebied van plaatbewerking. Door de aansluiting bij de Amari-groep kon Investa zijn positie op de Poolse markt verder uitbouwen en hoort het bedrijf nu tot de leidende ondernemingen in de sector. Investa levert staal-, RVS- en aluminiumproducten aan industriële bedrijven, middelgrote toeleveranciers en fabrikanten, maar ook aan bouwbedrijven.